Search
Close this search box.

Wordt jij ook een Trouwe Kameraad?

Lidmaatschap

Aanmelden als lid

Tarieven

Veelgestelde vragen

Maak ook onderdeel uit van onze prachtige vereniging

Iedereen die de beschikking heeft over een paard of pony kan lid worden van Paardensportvereniging de Trouwe Kameraden. Op deze pagina vindt je meer informatie over het lidmaatschap bij onze vereniging. Heb je vragen? Kijk eens bij de veelgestelde vragen of stuur ons een berichtje via de contactpagina of een email

Onze vereniging kent 4 soorten leden:

Gezelligheid, saamhorigheid en fairplay staat bij ons voorop. Dit willen wij uitdragen als vereniging en vragen dit ook van onze leden. We hebben weinig regels, maar verwachten wel enige betrokkenheid en dat je het welzijn van het paard voorop stelt. Leden mogen kosteloos gebruik maken van onze accommodatie, en we stellen het op prijs als je de boel netjes behandeld en achterlaat.  

Onze vereniging is een KNHS vereniging. Als lid wordt je ook automatisch lid van de KNHS. Wedstrijden rijden? Startpassen kun je zelf eenvoudig aanvragen via mijnknhs.nl. Heb je al een bestaande startpas, vergeet hem dan niet om te zetten naar onze vereniging.  

Voor de leden organiseren we regelmatig activiteiten. Soms wordt hier een bijdrage voor gevraagd. Ook organiseren we verschillende grotere evenementen zoals SGW Alphen-Chaam en wedstrijden. Een helpende hand is hierbij altijd welkom. Via de email en site houden we je op de hoogte van de activiteiten, maar we raden je ook aan om onze facebookpagina te volgen voor het meest actuele nieuws.

Aan- en afmelden als lid

Lid worden kan door het formulier in te vullen. Bij aanmelding ontvang je een uitgebreid informatiedocument. Wil je eerst meer informatie? Stuur dan gerust een emailtje of zoek contact met één van de bestuursleden

Wanneer het secretariaat het inschrijfformulier in goede orde heeft ontvangen, melden wij jou aan bij de KNHS. Vanuit de KNHS ontvang je hier een bevestiging van. Eventuele startpassen kun je zelf aanvragen via mijnknhs.nl. Heb je al een bestaande startpas? Vergeet deze dan niet om te zetten naar onze vereniging.

Wil je jezelf afmelden? Doe dat dan voor 15 november. Ontvangen wij jouw afmelding na 15 november, dan blijf je automatisch het volgende kalenderjaar nog lid, inclusief de bijhorende kosten.

Meld je een ponyclublid aan? Geef dan hieronder de gegevens van de ouder / verzorgende op. Geen ponyclublid? Dan kun je dit gedeelte overslaan

Over jouw lidmaatschap:

Benieuwd naar onze geschiedenis?

Lees hier alles over de Trouwe Kameraden

Tarieven

De contributie van de vereniging is opgebouwd uit 2 delen:

  • Vereniging contributie 
  • KNHS contributie 

Als lid van de vereniging wordt je automatisch ook lid van de K.N.H.S., de overkoepelende sportbond. Deze kosten worden door de K.N.H.S. doorberekend aan de vereniging, welke wij vervolgens bij onze leden in rekening brengen. De kosten van de KNHS worden jaarlijks opnieuw vastgesteld. 

De contributie voor de vereniging wordt jaarlijks in de najaarsvergadering vastgesteld en samen met de K.N.H.S. kosten jaarlijks in januari in rekening gebracht. 

Indien de factuur niet binnen de gestelde betaaltermijn wordt voldaan, behoudt het bestuur zich het recht om het lidmaatschap te beëindigen en het lid af te melden bij de K.N.H.S. Hierdoor kan je niet meer deelnemen aan wedstrijden. Het verschuldigde bedrag komt hiermee niet te vervallen.

  • Kosten K.N.H.S. 2024 € 29,50
  • Ponyclubleden € 100,00
  • Landelijke Ruiters (paarden) € 75,00
  • Menners € 75,00
  • Steunende leden € 25,00

Wordt je lid na 1 juli? Dan krijg je 25% korting op de contributie!

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt over onze vereniging, de leden of de accommodatie. Daarom hebben wij deze vragen verzameld en kun je ze hier terug vinden. Staat jouw vraag er niet tussen, stuur dan een email. 

Aanmelden kan door het digitale aanmeldformulier in te vullen op onze website. Deze vindt je hier. 

Qua aantallen hebben wij ongeveer 100 landelijke ruiters, 10 menners en 30 ponyclubleden. En daarnaast een grote club, onmisbare vrijwilligers. 

Wij zijn een vereniging die streeft naar een gezellige en informele sfeer. Zowel de recreatieruiter als internationale topruiters zijn bij ons lid. Het ene lid zie je wat meer dan het andere lid, maar alle leden zijn betrokken met de vereniging. Paardensporters die een gezellige vereniging zoeken waar je regelmatig deel kan nemen aan activiteiten en waar je onbeperkt gebruik kan maken van de accommodatie, zijn bij ons aan het goede adres. 

We kennen weinig regels en dit willen we ook graag zo houden. Daarom staat het bestuur dicht bij de leden en bewaken we de goede sfeer. Mochten we onregelmatigheden signaleren, dan proberen we dit zo snel mogelijk op te lossen. 

De vereniging heeft een eigen accommodatie in Chaam. Leden mogen hier onbeperkt gebruik van maken om zelf te komen rijden. Een eigen instructeur is ook welkom, mits deze gecertificeerd is. Het is niet toegestaan om familieleden of kennissen op jouw paard te laten rijden als deze geen lid zijn. Dit in verband met de verzekering. 

Ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand formulier in en ontvang 1x per maand onze nieuwsbrief met activiteiten en ontwikkelingen rondom de vereniging. 

Ik ben akkoord met het verwerken van mijn gegevens*