Tuigpaardengala

15 juli 2018

Op zondag 15 juli a.s. houdt PSV De Trouwe Kameraden haar 29e Tuigpaarden Gala.

Hackney’s, Friezen, Tuigpaarden, Haflingers, alles wat voor een menwagen kan lopen is van harte welkom! Ook worden spectaculaire snelheidswedstrijden verreden onder de naam Ben Hur. Naast diverse kampioenschappen wordt ook het Open Chaams Kampioenschap (OCK) aangespannen rijden verreden.

Deze titelstrijd loopt als een rode draad, in verschillende manches, tussen de officiële wedstrijdrubrieken door.

Speciale voorwaarden zijn er voor dit kampioenschap niet. Iedereen die over een pony of een paard beschikt, mits de aanspanning veilig is, kan deelnemen. Dat kan met pony’s en paarden van allerlei rassen en slagen voor allerlei-soortige rijtuigen. De paarden of pony’s kunnen in allerlei vormen (enkelspan, dubbelspan, meerspan, tandem, etc.) worden gepresenteerd. Iets voor u?

Het is puur een recreatief treffen. Paarden of pony’s die in wedstrijdverband in de aangespannen sport (m.u.v. mennen) bij een of andere bond worden uitgebracht zijn dan ook uitgesloten. Ook deelnemers die op dezelfde dag aan één van de officiële wedstrijdrubrieken aan het Gala deelnemen, mogen niet deelnemen aan het OCK.

De verschillende aanspanningen zullen door een deskundige jury worden beoordeeld en geselecteerd, zodat maximaal vijftien aanspanningen de grote finale om de Open Chaamse titel 2018 kunnen rijden.

Voor dames is er een extra rubriek in het programma opgenomen, het zogenaamde damesnummer. Het schept voor hen een extra startmogelijkheid. Wél apart opgeven. Ook het damesnummer maakt onderdeel uit van het OCK.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan de speciale jeugdrubriek. Originele aankleding wordt op prijs gesteld. Bij elke deelnemende aanspanning hoort een begeleider “aan boord” of iemand in het veld die direct kan ingrijpen bij dreigende onregelmatigheden.

 

Per manche zijn erelinten, eremetaal en paardenbrok als prijzen beschikbaar.

De Open Chaamse Kampioen kan rekenen op de Grote Prijs van Alphen-Chaam, 100 kg paardenbrok én …. op de eeuwige roem.

Wilt u deelnemen? We zien uw inschrijving middels bijgaand inschrijfformulier graag vóór 1 juli tegemoet zodat we uw komst ook via het programmaboekje kunnen aankondigen.

 

Aanvang 9.30 uur. Finale Open Chaams Kampioenschap rond 17.00 uur

 

Wij hopen ook U dit jaar te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

namens de organisatie

Wendy van den Buys

p/a Horst 9

4861 EC Chaam

Tel: 06 – 29395635 (na 19.30 u)

E-mail: tuigpaardengalachaam@gmail.com

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on print

© All rights reserved by Paardensportvereniging de Trouwe Kameraden

Webdesign & made by Anneke van Engelen

Sluit Menu