Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wedstrijden

Tuigpaardengala

De ring is nooit leeg, het programma gaat door

Geen Tuigpaardengala in 2022

De bolhoed die fier in de lucht wordt gehouden. De ringmeester geeft aan dat de aangespannen combinaties mogen vertrekken. Met elegantie en actie door de baan. De handen die op elkaar gaan bij het publiek. Een non-stop programma met hackney’s, tuigpaarden, friezen, trekpaarden en het Open Chaams Kampioenschap. Prachtige shownummers, een felle strijd in de Ben Hur en een ring die nooit leeg is.
 
Dit zijn jarenlang de ingrediënten geweest van het Tuigpaardengala. Maar liefst 30 keer hebben we dit prachtige evenement op de 3e zondag in juli mogen organiseren. En tevens was het 30-jarige jubileum in 2019 de laatste keer. Ook in 2024 zal er geen Tuigpaardengala plaats vinden en is het doek helaas gevallen voor dit bijzondere evenement.
 
Een gebrek aan vrijwilligers en een begroting die niet rond te krijgen is, hebben ons doen besluiten de ring leeg te laten op het terrein aan de Gilzeweg.
 
Graag willen wij iedereen hartelijk bedanken die zijn of haar medewerking in het verleden heeft verleend aan het Tuigpaardengala. De sponsors die het financieel mogelijk maakten en het publiek dat altijd in grote getale aanwezig was. En natuurlijk de deelnemers die hun mooiste aanspanningen lieten zien in de grote ring en streden voor de titels en kampioenschappen.
 
Wij nemen onze bolhoed nog een laatste keer af voor u. 🎩
Bedankt allemaal.
 
Commissie Tuigpaardengala Chaam
Onderdeel van PSV de Trouwe Kameraden

Ben Hur

De strijd om de Ben Hur-titel heeft een vaste plaats verworven op het programma van het Tuigpaarden Gala Chaam. 

Erelijst Ben Hur-titel mennen.

  • 2010 : Nol Jansen, Ulicoten, Johnny.
  •            Martinus van Wanrooij, Rijen, Geert en Carlos
  • 2011 : Kees Thielen, Gilze, Levita.
  • 2012 : Linda Aarts, Gilze, Jody.
  • 2013:  Arion Vissers, Rucphen, Quinty
  • 2014:  Kees Thielen, Gilze, Levita
  • 2015: Kees Thielen, Gilze, Levita
  • 2016: Marcel Marijnissen, Zundert, Odsa en Fanny
  • 2017: Piet van den Brand, Nispen, Frisa
  • 2018: Manon de Cock, Tilburg, Jurenjo

Deelnemen?

De editie van 2024 gaat niet door.  Mocht je vragen hebben over een wedstrijd, dan kun je deze stellen via info@trouwekameraden.nl

Aanmelden gaat via het secretariaat van de betreffende discipline of voor het Open Chaams kampioenschap via het formulier op deze website. 

Het startgeld per proef staat vermeld in de vraagprogramma’s op mijnknhs.nl. 

Ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand formulier in en ontvang 1x per maand onze nieuwsbrief met activiteiten en ontwikkelingen rondom de vereniging. 

Ik ben akkoord met het verwerken van mijn gegevens*