Tuigpaarden gala 21 juli

Programma & startlijsten

Werklijst

Op zondag 21 juli staat het Tuigpaardengala weer op de agenda. Om 9.30 start het programma en zal de ring tot 17.00 geen seconde leeg zijn. Vele knappe paarden voor de koets zullen de revue passeren. 

Het Gala biedt nog heel veel meer. Tuigpaarden, Friese paarden, hackney’s en trekpaarden in vol ornaat in allerlei rubrieken. Het Open Chaams kampioenschap aangespannen rijden wordt voor de dertigste maal verreden. Iedereen die over een paard of een pony voor een karretje beschikt kan meedoen. Er is ook weer een speciale jeugdrubriek en aparte damesnummers. Diverse shows completeren het Gala-menu 2019.

Tiende editie Ben Hur

De strijd om de Ben Hur-titel heeft een vaste plaats verworven op het programma van het Tuigpaarden Gala Chaam. Ook op zondag 21 juli zal het weer ‘knallen’ op Sportpark Groot Heivelt. De bliksemschichten onder de menners zullen de strijd om de Ben Hur-titel 2019 vol aangaan. Inclusief de finale staan twee manches op topsnelheid op de rol.

Erelijst Ben Hur-titel mennen.

  • 2010 : Nol Jansen, Ulicoten, Johnny.
  •            Martinus van Wanrooij, Rijen, Geert en Carlos
  • 2011 : Kees Thielen, Gilze, Levita.
  • 2012 : Linda Aarts, Gilze, Jody.
  • 2013:  Arion Vissers, Rucphen, Quinty
  • 2014:  Kees Thielen, Gilze, Levita
  • 2015: Kees Thielen, Gilze, Levita
  • 2016: Marcel Marijnissen, Zundert, Odsa en Fanny
  • 2017: Piet van den Brand, Nispen, Frisa
  • 2018: Manon de Cock, Tilburg, Jurenjo

Chaams mooiste

Chaams mooiste. Een nieuwe, uitdagende rubriek tijdens de dertigste editie van het Tuigpaarden Gala Chaam op zondag 21 juli. Veel ‘moois’ presenteren door mensen uit Chaam en omgeving. Dat is de bedoeling.

De invulling van deze speciale rubriek ? Met een defilé en eventueel verder optreden van allerlei opvallende, spectaculaire of bijzondere creaties, groepen of individuen. Die invulling kan heel breed zijn. Heel veel is mogelijk.

Voorbeelden ? Dansende hond, accordeonist, lama, paard met veulen, een bijzonder presterende fokmerrie, bereden koe, zebra voor de kar, wielertalent, dansgroep, drie generaties paardenvolk.

De titel ‘Chaams mooiste’ is wat misleidend. Ook deelnemers van buiten Chaam zijn immers van harte welkom en een verkiezing van ‘de mooiste’ van de dag is niet aan de orde. Al het moois samen dat men op het Chaamse Gala voor het voetlicht kan brengen. Dat is de vlag die de lading dekt.

Meedoen?

Geïnteresseerden worden verzocht voor nadere informatie zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Gala-secretaresse Wendy van den Buys (Tel: 06 – 29395635 na 19.30 u).

De inschrijfformulieren kunt u hieronder downloaden. Deze kunt u naar tuigpaardengalachaam@gmail.com sturen.