Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lidmaatschap

Menvereniging

Enkelspan, dubbelspan of meerspan

Menner, ben je graag in teamverband bezig?

De afdeling mennen bestaat uit een grote diversiteit aan menners. Een aantal menners rijdt KNHS wedstrijden (dressuur-vaardigheid en samengesteld mennen), er zijn menners die wedstrijden rijden voor de West-Brabantse RegioMenCompetitie (dressuur-vaardigheid, marathon, in/outdoor) en verschillende menners rijden alleen recreatief.

Ondanks de verschillende disciplines waarin de menners uitkomen, leeft het verenigingsgevoel.  

Veel menners nemen deel aan de activiteiten van PSV De Trouwe Kameraden, helpen ze bij diverse evenementen en organiseren speciale menactiviteiten. Denk hierbij aan menlessen, een clinic, bosrit en een eigen menwedstrijd. 

Minimaal een keer per jaar wordt er een bijeenkomst voor de menners gehouden, om de activiteiten met betrekking tot de menners te bespreken. Eigen inbreng van de leden wordt zeer op prijs gesteld.

Kortom, wat zit er in jouw lidmaatschap als Menner?

  • Lidmaatschap KNHS (conform tarief KNHS) 
  • Lessen onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs
  • Onbeperkt gebruik maken van onze accommodatie aan de Gilzeweg 
  • Clinics (soms met eigen bijdrage) 
  • Activiteiten (soms met eigen bijdrage) 

Wat is aangespannen rijden?

Aangespannen wedstrijdrijden is een discipline binnen de paardensport waarbij de mens in een rijtuig of wagen zit en deze voortgetrokken wordt door één of meerdere paarden. Bij deze discipline wordt er vooral gelet op de elegantie, souplesse, gehoorzaamheid en precisie van het paard en het rijtuig.

Er zijn verschillende soorten wedstrijden, waaronder de dressuurproeven en de marathon. Bij de dressuurproef wordt er gelet op de uitvoering van vooraf bepaalde figuren en bewegingen die op een harmonieuze en gecontroleerde manier moeten worden uitgevoerd. Hierbij wordt gelet op de houding en aanleuning van het paard, de stuurmanskunst van de menner en de combinatie van de paarden voor de wagen.

De marathon is een onderdeel waarbij een traject moet worden afgelegd met hindernissen zoals waterpartijen, heuvels en obstakels. Hierbij wordt gekeken naar snelheid, uithoudingsvermogen, wendbaarheid en gehoorzaamheid van het paard en de stuurmanskunst van de menner.

Naast dressuur en marathon zijn er nog andere onderdelen zoals de vaardigheidsproef, waarbij de menner een parcours met kegels en poorten moet afleggen op tijd en met zo min mogelijk fouten. Bij alle onderdelen worden de paarden en het rijtuig beoordeeld op hun uitvoering van de opdrachten en de samenwerking tussen de menner en het paard.

Aangespannen wedstrijdrijden is een zeer technische discipline die veel training en discipline vereist. Het is een prachtige combinatie van atletische capaciteiten van het paard, vaardigheden van de menner en de esthetiek van het rijtuig zelf.

Lid worden?

Je kunt eenvoudig lid worden door het aanmeldformulier in te vullen via onderstaande pagina. Hierop vindt je ook de tarieven, huishoudelijk reglement, statuten enz. Vergeet zelf niet het lidmaatschap bij een eventuele vorige vereniging op te zeggen! 

Ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul onderstaand formulier in en ontvang 1x per maand onze nieuwsbrief met activiteiten en ontwikkelingen rondom de vereniging. 

Ik ben akkoord met het verwerken van mijn gegevens*