Wedstrijden

SGW Alphen-Chaam

Dé openingswedstrijd van het samengestelde seizoen

Veelzijdigheid ten top

De derde en vierde zondag in maart zijn gereserveerd voor dé openingswedstrijd van het seizoen, namelijk onze prachtige SGW Alphen-Chaam. Recreatieterrein ‘t Zand is het decor van deze veelzijdige sport waar dressuur, springen en cross samenkomen. Het uitnodigende terrein met bos, open veld en grote waterplas biedt zowel paard als ruiter een mooie uitdaging en de bezoekers een heerlijke wandeling.  

De crossbouwers maken van elke hindernis een waar huzarenstukje met een eigen verhaal. Ruim 200 vrijwilligers per wedstrijddag zorgen ervoor dat paard en ruiter veilig aan de finish komen. De SGW commissie bestaat uit ruim 20 fanatiekelingen die jaarlijks in september al met de voorbereidingen beginnen. 

Helaas hebben we de voorbereidingen voor de editie van 2021 op 21 & 28 maart moeten staken in verband met Corona. We hopen in 2022 weer een prachtige wedstrijd weg te mogen zetten. 

Meer dan alleen sport

Zonder sponsors kan een dergelijk evenement niet bestaan. Daarom is er tijdens de eerste wedstrijddag een culinaire crosswandeling. Onder begeleiding van topruiters en ervaren trainers wordt in kleine groepjes het crossparcours gelopen en onderweg kennis gemaakt met heerlijke streekproducten. 

Een unieke kans om een eventingwedstrijd van een totaal andere kant mee te maken.   

Aparte website

SGW Alphen-Chaam is een zodanig groot evenement dat we een aparte website hebben voor deze wedstrijd. Hierop zijn de parcoursen, uitdagende hindernissen, startlijsten e.d. te vinden.

Hilde Geerts over de waterhindernis bij SGW Alphen-Chaam

Uitslagen

Hier staan de uitslagen van zondag 27 maart, klasse B paarden en B-L-M pony’s. Er kan geen bezwaar meer worden gemaakt, dit kon tot een half uur na de prijsuitreiking.