Overige activiteiten

Halloween Fright Night

Afgelopen zondag zijn een aantal ponyruiters en een aantal landelijke ruiters naar de Halloween Fright Nights geweest in Walibi Flevo. Om het middaguur vertrok het gezelschap in een busje richting Flevoland. Om 3 uur waren we in het park waar gelijk een heftige achtbaan uitgeprobeerd werd. Zo was Hans ook gelijk over zijn achtbaanfobie heen... Tot 6 uur zijn we in diverse achtbanen en attracties geweest. Na 6 uur veranderde het park in een griezelige omgeving met spookhuizen, horrorshows en charmante figuren zoals op de foto. Vooral Isa was erg van hem gecharmeerd en wilde maar wat graag op de foto met hem. Om 10 uur is de eindshow met Freddie the Clown bekeken en daarna zijn we richting huiswaarts gekeerd, nadat we de bus weer met startkabels aan de gang hadden gekregen. Al met al was het een erg gezellig uitje, dat zeker voor herhaling vatbaar is.  

De komende activiteit is de bosrit bij de bokkenrijder op 26 oktober.

Outdoor Brabant 

Van 24 tot 28 september vond Outdoor Brabant in Breda plaats. Tijdens dit prachtige evenement worden verschillende disciplines verreden. Ook is er tijdens dit internationale evenement plaats voor de paardensporters uit de regio. 5 dagen lang kon er volop gesprongen worden in verschillende rubrieken en op zaterdag en zondag werd er dressuur verreden vanaf ZZ-licht niveau.

Ook vanuit onze vereniging kwamen er diverse leden aan de start tijdens deze week. Op donderdag vond de eerste selectieronde plaats voor de derby op zondag. Tijdens de derby worden er naast gewone hindernissen met balken, ook natuurlijke hindernissen gesprongen zoals een boomstam en een wal. Deze derby wordt verreden op Z/ZZ niveau en voor deelname dient men geselecteerd te worden. Anouk Schreurs met Atkinson behaalde op deze dag een 17e plaats met 4 strafpunten. Dit resultaat was voldoende voor een start in de 2e selectieronde op vrijdag. Hier reed Anouk naar een goede 7e plaats, wat helaas net geen prijs betekende, maar wel een start in de finale derby op zondag. Hier werd een uiteindelijke 9e plaats behaald met in totaal 12 strafpunten. 

Op vrijdag werd ook de klasse L verreden. Zowel een klassiek parcours als een parcours direct op tijd. Hans Hovers kwam hier met 2 paarden aan de start. In het klassiek werd er met Bonaire een 45e plaats en Quidam's Zahra H een 16e plaats behaald. In het parcours direct op tijd werd Bonaire op een 29e plaats en Zahra op een 25e plaats geplaatst. Op zondag kwam Hans nogmaals met beide paarden aan de start en wist met beide paarden 8 strafpunten te noteren en een 29e en 30e plaats te behalen. 

Op zondag werd er ook de klasse B verreden. Hier kwam Kymara Wouters met Ca Va Bien aan de start. Ca Va was onder de indruk van het parcours, maar Kymara wist haar paard netjes rond te sturen en een 31e plaats te noteren. Er werden 7 strafpunten bij elkaar gesprongen door een weigering en tijdsoverschrijding. 

Op zaterdag kon er gestart worden in de klasse ZZ licht. Hier kwamen Sabien Verheijen met Athene en Anneke van Engelen met Wardina C aan de start. Voor beide dames was het hun debuut in deze klasse. Sabien had Athene er na een vakantie goed aan staan en wist in de 1e proef precies 60% te behalen en een 15e plaats te noteren. In de 2e proef was er een prachtige 4e plaats en werd er een percentage van 62,57% genoteerd. Sabien, gefeliciteerd! 

Anneke vond het allemaal behoorlijk spannend en dit was te merken in de proeven. Er werden 2 brave proeven weggezet, maar desondanks was Anneke erg te spreken over haar paard. In de 1e proef werd er een 22e plaats behaald met 56,43% en in de 2e proef een 20e plaats met 56%. De kop is eraf in ieder geval. 

Ook werd er op deze dag nog de klasse M en Z springen voor de pony's verreden. In het klassieke M parcours kwamen Sammy-Jo Smit en Fleur Hovers aan de start. Sammy-Jo wist met zowel Sudden als Manchester 4 strafpunten te noteren en een 12e en 13e plaats. Fleur noteerde 8 strafpunten en behaalde een 15e plaats. 

De organisatie had het weer prima voor elkaar en ook het weer werkte goed mee. Er kan gesproken worden van een geslaagde editie en we kijken uit naar volgend jaar! 

Viertalwedstrijd 25 mei  

Na dit zestal kwamen een aantal pony viertallen in de klasse L aan de start. Ook hier wisten de Enclaveruiters de eerste prijs en de kringtitel in de wacht te slepen. Ook startte er een viertal van de Kleine Heraut Hors Concours in deze klasse. Zij behaalden een mooi puntenaantal en ontvingen bij de prijsuitreiking met veel enthousiasme de aanmoedingsprijs.

Ook bij de paarden in de klasse L kwamen er diverse viertallen aan de start. PSV de Barrage had 2 ijzers in het vuur en eindigden op de derde en vierde plaats. Onze eigen viertal behaalde een mooie tweede plaats. LR Prins Bernhard werd gehuldigd als kringkampioen. Voor ons viertal is het nog even afwachten of dat ze afgevaardigd worden naar de Brabantse Kampioenschappen.

In de klasse M pony's deed er een viertal mee, namelijk ons eigen ponyviertal. In hun nieuwe outfits reden ze naar een mooi percentage van maar liefst bijna 68% Ook zij werden gehuldigd als Kringkampioen en zijn afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen.

De afsluitende proef werd om half 2 verreden door ons Z viertal. Onder begeleiding van Evi Ansems werd er een mooi percentage van 67% behaald en tevens de Kringtitel. Ook zij zijn afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen.

Al met al was het succesvolle en geslaagde dag! Namens de wedstrijdorganisatie willen we iedereen bedanken voor het enthousiasme en hulp. Voor diverse foto's kijk eens op onze facebook.

Dauwtrappen
 
Afgelopen zondag vertrokken we rond half 7 's morgens met enkele leden en fanatiekelingen richting de paters te Meersel-Dreef. Het was gelukkig droog bij vertrek en als vanzelf waaide het gezelschap richting de speeltuin bij de Paters. Voor de verandering was het hek open en konden de stalen rossen afgezadeld en gestald worden bij het bosje in de speeltuin. De mis van half 9 werd door enkele met neervallende oogjes gevolgd.

Na een broodje, trappist en bezoek aan het klooster was het rond 11 uur weer tijd om richting Chaam te vertrekken. Helaas waren de weergoden ons toen iets minder gezind en kwamen we vrij doorweekt terug. Desondanks kunnen we terug kijken op een gezellige morgen.

Voor iedereen die mee geweest is, bedankt voor jullie enthousiasme en gezelligheid!