Nieuwsflitsen vanuit de vereniging. Kijk voor het actuele nieuws op onze Facebook!

Menner Barry van Hoof wint in Gilze

Vanwege zijn drukke werk kwam menlid Barry van Hoof dit jaar nog niet in actie op wedstrijden. De verwachtingen waren dan ook niet hooggespannen op de met 120 deelnemers druk bezochte aangespannen dag in Gilze. 'ik doe mee om het meedoen'. Hij mocht na de regen en onweer als eerste starten met zijn inmiddels 18 jarige Fjord Sjakie. En met succes. 's Avonds mocht hij de hoogste trede van het podium beklimmen en de beker en zak brok mee naar huis nemen. Ze wonnen de zeer sterk bezette rubriek enkelspan pony. Barry startte in Gilze ook zijn New Forest Yara. Helaas mistte hij een poortje in de laatste hindernis waardoor een hoge klassering niet meer mogelijk was.

Op zaterdag kwamen in Gilze de beginners en jonge menpaarden in actie. Menlid Janneke Lauwerijssen deed voor het eerst mee met haar 16 jarige Fries Yno. Ze reden als enige in hun rubriek een foutloze vaardigheid en ook de hindernissen werden zonder problemen genomen. Ze eindigden als vijfde.

Sgw Etten-leur
Ondanks al de regen in de week ervoor lag er maandag een fantastische cross klaar in Etten-leur. Met de dressuur ringen was het helaas wat slechter gesteld. De bodem was heel zwaar en zuigend en dat had duidelijk zijn weerslag op de paarden. Er kwamen vier amazones van onze club aan de start. Heleen van Pol met haar good 'old' Owen, na een goede dressuur waren er helaas wat fouten in het springparcours en cross maar dat mag voor Heleen de pret niet drukken ze geniet van de rit samen met haar paard en daar gaat het om. 

Tamara Smit na een zeer teleurstellende dressuur waarin ze zelf de verkeerde kant opstuurde en waarin haar paard Chief echt niet uit de 'hoeven' kwam in de modder herstelde zich met een foutloos springparcours en cross. 
Ilonka Kluytmans startte haar topper Canna there he is in de klasse M. Na een goede dressuurscore liepen ze 1 balk op in het springparcours en helaas een langsloper op de steen. Ondanks dat denkt Ilonka dat hij klaar is voor zijn eerste internationale wedstrijd. Don Corleone liep ook een goede dressuur maar had helaas drie balken bij het springen wel foutloos in zijn eerste Z cross. Ook hij start de volgende keer internationaal. 
Fleur Hovers met haar Fast en Furious was helaas uitgebeld in het springparcours. Al met al een prachtige dag op een mooie locatie.

 


Mooie prestaties van onze leden! 

De eerste cross van het seizoen was traditiegetrouw weer bij ons op de club. Het was een super cross. Het terrein lag er schitterend bij en de cross was weer een mooie uitdaging. Het weer hielp ook nog een handje door in de middag de zon door te laten komen.Er waren hoogte en diepte punten voor onze eigen leden. 
Hilde Geerts kwam in de klasse M uit met Wacardia. Ze zou dik eerste zijn geworden waren het niet dat ze HC startte. Met het andere paard Ecorda liep het helaas wat minder lekker. 
Heleen van Pol heeft met haar Owen de eindfinish weer prima gehaald. Tamara Smit haalde een mooie vijfde plaats met 
haar Chief en Ilonka was in top vorm met haar ,Canna There He Is, had ze een super 4e 
plaats en met Don Corleone een mooie 10e plaats in de klasse M. 
Hopelijk hebben we volgende week weer mooi weer en mooie resultaten voor onze 
clubleden.

Kringfinale dressuur te Prinsenbeek 

In het weekend van 13/14 december werd de laatste selectiewedstrijd en tevens de kringfinale van de dressuur voor de landelijke ruiters verreden. De deelnemers aantallen worden naarmate de strijd volgt, steeds kleiner. Dit levert een spannende strijd op. 
Vanuit onze vereniging kwam in de klasse L2 Amy van Kuijk met Amity aan de start. Er werd een 11e plaats genoteerd met 178 punten. In de klasse M1 was er een mooie 2e plaats voor Anouk van Gerven-Verwer met Carea Fortuna. Deze combinatie scoorde maar liefst 209 punten! Afvaardiging naar de Brabantse Kampioenschappen komt daarmee in beeld. Een 2e plaats was er ook voor Martin Breur in de klasse Z1. Zijn Bugatti had hij weer fijn aan het lopen en dit resulteerde in maar liefst 232 en 209 punten. Ook afvaardiging voor Martin naar de Brabantse Kampioenschappen zit in het verschiet.

Iedereen van harte gefeliciteerd! 

 

Midzomerrit bij de Blauwe Kamer     

"Ik heb het naar mijn zin hoor!”, roept ze me nog na. We zijn elkaar net gepasseerd. Zij tast met een stok de weg af. Ze is dus zeer slechtziend of blind. 

Ik ben één van de menners die voor bewoners van de Blauwe Kamer  een rit met een aanspanning komt rijden. Zo’n  spontane opmerking tegen een vreemde geeft meteen aan dat ik een andere wereld ben terechtgekomen. Letterlijk en figuurlijk een hele kleine wereld. Voor de meeste meervoudig gehandicapten bestaat er geen ramp met de MH17. Ze leven bij de dag.    

Met vijf aanspanningen kunnen we heel wat gegadigden vervoeren. Van een ritje over het terrein, liefst ook langs het huis waar de passagiers wonen, wordt genoten. Stapvoets rijdend , zo nu en dan een stukje in draf, ben je in tien minuten weer bij de opstapplaats. Tijd genoeg dus om voor de liefhebbers een extra rondje te rijden.    

Hoeveel van deze ritten er al gemaakt zijn in de voorbije jaren weet ik niet. Is ook niet zo belangrijk. Vanaf nu noemen we het gewoon een traditie. En tradities moet je in ere houden. Bewoners van de Blauwe Kamer worden aangemoedigd om zoveel mogelijk zelfstandig te doen. Soms is dat  verrassend veel. Als dank hebben ze  attenties gemaakt voor de menners. Niet nodig natuurlijk, maar wel heel aardig.    

"Ik heb het naar mijn zijn hoor!”. Zo’n opmerking alleen is al een stukje beloning.

Louis van Stee

 

 

    
 

Peter Vrolijk districtskampioen mendressuur

Afgelopen zondag werden in Prinsenbeek de districtskampioenschappen dressuur/vaardigheid gereden. Gelukkig was het niet meer zo warm als de dag ervoor, want zomertenue bestaat bij de menners niet. 
Vanuit de Trouwe Kameraden deden er 3 leden mee. Janneke Lauwerijssen mocht ’s morgens het spits afbijten in haar eerste officiële wedstrijd met Fries Yno. Met 3 afgereden balletjes werd ze tweede in de vaardigheid en met 162 en 190 punten vierde in de dressuur in de hobbyklasse. Ze was daarmee dik tevreden. 

Ad Fioole en zijn Sjefke startten in de klasse Z. Helaas rolde er 1 balletje en mocht Ad geen barrage rijden. 
Peter Vrolijk had pas kort voor de wedstrijd ingeschreven, maar kreeg daar geen spijt van. Met Kantje’s Marlo mocht hij eerst de beker ophalen voor het Districtskampioen ZZ dressuur na twee mooie proeven (hoewel het altijd beter kan zoals hij zelf zei na het rijden) en vervolgens werd hij ook nog gekroond tot reserve kampioen ZZ vaardigheid met een foutloze rit en barrage. Hij mag zijn koffers pakken voor de Hippiade in Ermelo op 13 september.

Geslaagde menclinic door Peter Vrolijk. 

Jong geleerd is oud gedaan!  

Vandaag werd er door ons menlid Peter Vrolijk een menclinic gegeven in de mentuin bij Janus Geerts. Deze was georganiseerd door Janneke Lauwerijssen. Hier werden verschillende hindernissen geoefend en lijnen gereden. De volgende menleden reden mee: Ad Fioole, Barry van Hoof en Janneke Lauwerijssen. 
Ook reed de kleindochter van Toon Voermans, Rosanne, mee als oefening voor het TuigPaardenGala 

Frans Reinieren, bedankt voor het maken van de foto's! Voor alle foto's neem een kijkje in het fotoalbum. 

 

 

 

Dressuurwedstrijd Hippisch Centrum Hulten 

Op 29 en 30 november werd alweer de derde selectiewedstrijd gehouden voor de Brabantse Kampioenschappen dressuur. Ditmaal was de accomodatie van Hippisch Centrum Hulten het strijdtoneel. 

In het L1 wist Tamara Smit met haar paard Evory Elite een 15e plaats met 173 punten en een 8e plaats met 183 punten. In een klasse hoger, het L2, kwam Amy van Kuijk aan de start met haar Amity en wist een 13e plaats met 180 punten te behalen. In het M1 was een er een mooie 2e plaats voor Anouk van Gerven-Verwer met Carea Fortuna. Hiermee wist ze 9 selectiepunten te scoren! In de tweede proef was er een 9e plaats met 182 punten. Ook kwam in deze klasse Fleur Hovers met Edson H aan de start en wist een 11e plaats met 184 te behalen. In de tweede proef was er een zesde plaats en 186 punten. Evelien Hamers had twee paarden bij in deze klasse. Balou liep naar een 10e plaats met 185 punten en in de tweede proef naar een ruime overwinning met 197 punten! Haar andere paard Cilocia behaalde twee keer een 14e plaats met 177 punten. Fleur Hovers had nog een andere troef in de klasse Z1, namelijk Allure. In de selectieproef werd een 2e plaats behaald met 411 punten en in de tweede proef wederom een 2e plaats met 208 punten. 

Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten! 

Hilde Geerts met Ecordia
 

Springwedstrijd De Vijf Eiken te Rijen 

Afgelopen weekend werd een springwedstrijd verreden in de mooie accommodatie van Manege de Vijf Eiken. Vanuit onze vereniging namen er veel leden deel aan deze wedstrijd. Een overzicht van de uitslagen:

In de klasse B was er prijs voor Hilde Geerts met Ecordia die twee foutloze rondes weg wist te zetten. Dit leverde een mooie 5e plaats op. Door Anne Bastiaansen met Balou du Rouet werden er 4 strafpunten genoteerd en een 34e plaats. Vlak daarachter noteerde ook Kymara Wouters met Ca Va Bien 4 strafpunten en wist zich op de 36e plaats te nestelen. Ook Jessica Scarfo nam deel in deze klasse en wist 15 strafpunten te noteren en een 43e plaats. 

In de klasse L namen er drie van onze leden deel. Op de 20e plaats zien we Anouk van Gerven met Carea Fortuna die wel een foutloos basisparcours wist te noteren, maar niet in de barrage is gestart. Een 33e plaats werd genoteerd door Ilonka Kluytmans met Biento Uno K. Zij hadden helaas 4 strafpunten. Ook deel in deze klasse nam Hans Hovers met Bonaire. Zij wisten 16 strafpunten bijeen te sprokkelen. 

Anouk van Gerven nam met Carea Fortuna ook deel in de klasse M. Daar werden er in het basisparcours 4 strafpunten genoteerd. Ook Hans Hovers nam deel in deze klasse, ditmaal met Quidams Zahra. Deze combinatie wist helaas niet de finish te halen. Wel was er prijs voor Hilde Geerts die Wacordia startte. Dit is de moeder van Ecordia die ze in de B bij had. Door 2 foutloze rondjes in zowel het basisparcours als de barrage wist er een 10e plaats genoteerd! 

Tenslotte werd de klasse Z/ZZ verreden. Anouk Scheurs wist zich met Atkinson te plaatsen voor de barrage. Hier werden helaas 12 strafpunten genoteerd. Wel betekende dit een 9e plaats in de eindlijst. 


Indoor Oosteind 2014

In het weekend van 1 en 2 november werd het jaarlijks evenement Indoor Oosteind weer gehouden. Deze wedstrijd wordt gekenmerkt door een mooie entourage, leuke prijzen en de finale op zondagmiddag. Ook onze leden nemen graag deel aan deze wedstrijd.  

Op zaterdag werd de Z1, Z2 en ZZ-licht klasse verreden. In de klasse Z1 wist Martin Breur een sterke proef weg te zetten met Bugatti en hiermee de 2e prijs op te halen. De nakomeling van Donneruff wist naar bijna 68% te marcheren. In het ZZ-licht kwamen Sabien Verheijen en Anneke van Engelen aan de start. Sabien wist met Athene 59,74% te scoren en Anneke met Wardina C 57%.  

Op zondag werden de overige klassen verreden. In de klasse L2 behaalde Amy van Kuijk met Amity 168 punten en een 25e plaats. De Trouwe Kameraden waren in de klasse M1 goed vertegenwoordigd met 3 deelneemsters. Eef Hamers wist de 2e prijs mee naar huis te nemen. Dit wist ze te realiseren door maar liefst 209 punten te scoren met haar paard Balou. Met haar andere paard Cilocia wist ze 180 punten te scoren. Dit betekende een 13e plaats. Anouk van Gerven reed Carea Fortuna naar een 11e plaats met 186 punten. Tenslotte kwam Fleur Hovers ook aan de start in de M1 met Edson H. Zij wist 160 punten te scoren en een 27e plaats. In de M2 was Kylianne Wouters met Caritana van de partij en dit monde uit in 177 punten en een 9e plaats.  Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten! 
 Uitslagen weekend 18-19 oktober

Afgelopen weekend werd de 2e selectie verreden voor de dressuurkampioenschappen. Deze wedstrijd vond wederom plaats bij manege Thielen in Tilburg. Op zaterdag kwam de Z-klasse aan de start. In de klasse Z1 reed Martin Breur zijn Bugatti naar een sterke 3e plaats met 61,32%. Hij ligt met deze prestatie prima op schema voor de kampioenschappen.
Op zondag werden de overige klassen verreden. In de M1 kwam Anouk van Gerven-Verwer met Carea Fortuna aan de start en wist met 186 een 4e prijs op te halen. In deze klasse viel Fleur Hovers met haar zwarte Edson H net buiten de prijzen met een 5e plaats en 182 punten. In de klasse L1 was Wendy van de Buys tevreden over haar Belle en zag dit beloond worden met 178 punten en een 13e plaats. Ook Amy van Kuijk kwam aan de start, maar dan in de klasse L2. Samen met haar paard Amity wist ze een 11e plaats te behalen met 171 punten.

Kylianne Wouters liet deze selectie aan zich voorbij gaan en startte Caritana op de wedstrijd in Haaren. In de klasse M2 reed ze 2 proeven. De eerste proef moest ze nog iemand voorbij laten en wist ze de 2e plaats met 185 punten te behalen. De 2e proef was ze de sterkste met een eerste plaats en 184 punten.

Anneke van Engelen kwam aan de start in Liempde met Wardina C. Haar 2e optreden in het ZZ-licht zag ze beloond worden met een 3e plaats en 59,73%. Het eerste winstpunt lag in het verschiet, maar dan moet je niet verkeerd rijden en een pirouette als grote volte rijden. Desondanks was ze erg tevreden over de vorderingen sinds Outdoor Brabant.

Clinic Imke Schellekens-Bartels.

Afgelopen zondag 5 oktober was het zover. Ik mocht een clinic rijden bij Imke bij Academy Bartels. De mail over Team Brabant Sport, gekregen via de vereniging en een melding via facebook, was de aanleiding om mij op te geven als teamlid. Daarbij had ik een mail geschreven waarom ik de clinic zou "moeten” rijden.

Een week voor de clinic (toen ik ziek op bed lag notabene) kreeg ik een mail dat ik was uitgekozen om mee te rijden. Super leuk! Oorspronkelijk zouden we met 3 ruiters de clinic van 45 minuten rijden. Maar er bleek 1 paard kreupel te zijn, dus we reden uiteindelijk met zijn tweeën.

Wat heb ik genoten! Imke had bruikbaar en positief commentaar met een paar dikke complimenten erbij. Het was een superleuke dag, met rondleiding bij Academy Bartels en een demonstratie van Imke op een fries er nog eens bij.

Met dank aan Academy Bartels en Imke Schellekens-Bartels en Team Brabant Sport voor de mogelijkheid om een clinic te komen rijden
Groeten Christel Deugd


SGW Ysselsteyn

Ons lid Heleen van Pol is gisteren van start gegaan op SGW Ysselsteyn in de klasse L. Met een mooie 5e plaats na dressuur, 12 strafpunten in het springen en 1 stop in de cross was ze erg tevreden. Er stond een dikke, maar uitnodigende cross. Een mooie afsluiter van een goed seizoen voor Heleen en Owen. Voor een filmpje van Heleen en Owen, check onze Facebook!

Ook ons ponylid Fleur Hovers met Fast & Furious kwam aan de start in de klasse M. Er werd ook een goede dressuurproef genoteerd, 12 strafpunten in de cross en 1 stop in de cross. Henk wilde niet graag weg van het hoofdterrein en stopte op hindernis 1 van de cross. Daarna hebben Fleur en Henk de cross keurig uitgereden. Fleur, knap gedaan!

Martin Breur wint overtuigend het Z1 tijdens eerste selectie dressuur

Op 4 en 5 november werd de 1e selectie dressuur van het winterseizoen verreden. Deze wedstrijd vond traditiegetrouw plaats bij manege Thielen in Tilburg. Ook vanuit onze vereniging waagden zich diverse landelijke ruiters aan deze wedstrijd om zo punten proberen binnen te slepen voor de selectie voor de Brabantse Kampioenschappen.
Op zaterdag werd de klasse Z1 verreden. Onze ruiter en tevens trainer van onze wekelijkse clublessen Martin Breur wist als laatste starter de jury te imponeren en zo maar liefst een puntentotaal van 454 bij elkaar te rijden. Hiermee won hij overtuigend deze klasse en zet zo een goede stap in de richting van de kampioenschappen. Martin was erg te spreken over zijn paard Bugatti, die op wedstrijd net zo fijn als thuis te bewerken is. Martin, gefeliciteerd!

Op zondag kwamen de overige klassen aan de start. Zo wist Anouk van Gerven-Verwer haar Carea Fortuna naar een goede 5e plaats te rijden in de klasse M1 met 184 punten. In een klasse hoger, de M2, kwam Kylianne Wouters met Caritana aan de start. Met 177 punten wist zij een 7e plaats te behalen. In de klasse B kwam Caroline Verweijmeren met Utosca aan de start en wist een puntentotaal van 164 te behalen en een 26e plaats. Ook kwam sinds lange tijd ons lid Wendy vd Buys met haar Belle weer aan de start. In de klasse L1 werden er 176 punten gescoord en hiermee een 17e plaats.

De volgende selectie wordt op in het weekend van 18 en 19 oktober verreden, wederom bij manege Thielen.

Martin Breur met BugattiHippiade 2014 viertallen

Afgelopen zaterdag zijn het L en Z viertal afgereisd naar Ermelo voor de Nederlandse Kampioenschappen. Na een fanatiek zomerseizoen was dit sowieso al een mooie afsluiting.

Om 7.15 vertrokken de leden van het Z viertal in colonne richting Ermelo. Onder begeleiding van Evi Ansems werd er fijn losgereden en om 11.08 mocht de ring betreden worden. Kim trad op als reserve en deed dit met verve. Dientje van Anneke had bij binnenkomst niet zo'n zin om stil te staan en Anneke was hierdoor lichtelijk de kluts kwijt. Ondanks dit zaten er ook hele mooie stukken in de proef, met als hoogtepunten de S en de voltes. Uiteindelijk bleek er een 3e plaats behaald te zijn, ondanks een fiks juryverschil. Helaas bleek 's avonds iets verkeerds te zijn gegaan in de puntentelling en was het team uiteindelijk 2e en dus reservekampioen van Nederland! Maandag wordt er nog een telefoontje gepleegd met de KNHS over gemiste ererondes enzo...

Later op de morgen kwamen de leden van het L viertal aan in Ermelo. Naar het behalen van de Brabantse titel was men erg gefocussed op een succesvervolg. De combinaties zagen er keurig uit en ook dit team werd begeleid door Evi Ansems. Na het losrijden werd besloten om Kylianne als reserve aan te wijzen. Er werd een degelijke proef weggezet met een kleine fout door een te late leesactie van Evi. Uiteindelijk bleek er een 6e plaats behaald te zijn met 168 punten bij elke jury.Alles bij elkaar hebben de dames een heel leuk en gezellig zomerseizoen gehad. Het op een andere manier met de sport bezig zijn, levert teamspirit op en paarden die verliefd op elkaar worden.

Brabantse Kampioenschappen

Nadat op zaterdag de ponyruiters aan de start waren gekomen op de Brabantse Kampioenschappen, was het op zondag 17 augustus de beurt aan de Landelijke Ruiters. Ondanks dat er dreigende wolken boven Sint Anthonis hingen, bleef het droog en werden er mooie resultaten neergezet. Individueel waren de volgende amazones afgevaardigd:
Sabien Verheijen met Athene behaalde een 17e plaats met 60, 88% in de klasse Z2.
- Amy van Kuijk met Amity behaalde eveneens een 17e plaats met 60% in de klasse L1.
- Anouk van Gerven-Verwer met Carea Fortuna behaalde in het L springen een 24e plaats met 4 strafpunten.
- Anouk Schreurs werd met Atkinson 17e in het ZZ springen
Ook waren Fleur Hovers met Zahra H en Kymara Wouters met Ca Va Bien afgevaardigd in het B springen, maar zij zijn helaas niet aan de start gekomen.
 
Naast de individuele starts kwamen er ook 2 viertallen aan de start. Hier wordt met 4 combinaties een proef verreden die wordt gecommandeerd door een commandant. Onder bezielende leiding van Evi Ansems werd er sinds april fanatiek geoefend. Het Z viertal bestaande uit Kylianne Wouters, Laura Klerx, Heleen van Pol en Anneke van Engelen vormt een stabiel team die gebrand waren op een gezellige dag en het liefst een Brabantse titel. Helaas door een rommelige voorbereiding werd er in de ring een prestatie onder hun kunnen weg gezet. Wel werd er een percentage van 64,4% en een tweede plaats behaald, wat het reserve kampioenschap betekende en afvaardiging naar de Nederlandse Kampioenschappen. Slechte generale is een goede... luidt het spreekwoord.
 
Het L viertal daarentegen kende een rommelig verloop naar dit kampioenschap. Combinaties vielen af door verschillende reden en in de haast werd er in de week vooraf het kampioenschap nog een beroep gedaan op Kim Hulsbergen. Op zaterdag werd besloten ook Kylianne Wouters nog toe te voegen aan het viertal. Deze 2 amazones vormden samen met de vaste combinaties Amy van Kuijk en Inge de Rooij het gelegenheidsviertal. Zonder verwachting reed men de proef en was er over eens dat er alles uit gehaald was. Tot ieders verbazing kwam op het scherm de winnende score van ruim 69% te voorschijn en daarmee was de Brabantse titel een feit!
 
's avonds is er nog gezellig geborreld bij Evi thuis en de planning in elkaar gezet voor het Nederlands Kampioenschap op 6 september.
  


Brabantse Kampioenschappen 

Op zaterdag 16 augustus was het de beurt aan de beste ponyruiters van Noord-Brabant om te strijden om de Brabantse Titels. Dit kampioenschap werd verreden in de oostelijke Sint Anthonis. Ondanks de slechte weersvoorspellingen kende de wedstrijd een vlot verloop en werd er mooie sport weg gezet. Ook namens onze vereniging kwamen er diverse ponyruiters aan de start. Zo wist Anne vd Hoogt met haar Vitalus een prachtige 4e plaats te behalen in de klasse D-M2. Ook voor Sammy-Jo Smit met Jacky was er een knappe 4e plaats in het D-L springen. Door deze resultaten zijn beide dames afgevaardigd naar de Nederlandse Kampioenschappen! Dames, gefeliciteerd! 
 
Ook werden de volgende resultaten neergezet door onze andere ponyclubleden: 
-Jay Coolen met Franco behaalde 57,5% in de D-M1 en hiermee een 24e plaats 
- Isa Smans met Wardje had 62,33% in de D-L1 en een 20e plaats 
- Lotte van der Hoogt behaalde met Joly's Alisha 61,67% 
- Maud Simons met Casper viel met buiten de prijzen met een 9e plaats en 65,33% 
- Fenne de Bie behaalde met Molenaars Mirage een 11e plaats en 60,5% 
Ook werd er natuurlijk gesprongen. Hier werden de volgende uitslagen behaald: 
- Isa Smans met Carnagh Earl een 30e plaats met helaas een balkje. 
- Fleur Hovers met Fast and Furious behaalde een 40e plaats in het D-M 
- Sammy-Jo Smit behaalde met Manchester een 35e plaats in het D-M en met Sudden in het D-Z een 11e plaats 

 

Anouk van Gerven wint CNC Nokere!

Afgelopen weekend werd in België de prachtige wedstrijd CNC Nokere verreden. Op de renbaan in Waregem wordt de dressuur en springen verreden en de cross in het nabijgelegen Nokere op een prachtig landgoed. Namens onze vereniging namen Anouk van Gerven en Hilde Geerts deel aan deze wedstrijd.

Anouk startte haar paard Carea Fortuna in de klasse Lb, Ze begon met een sterke dressuurproef die haar met 39,4 strafpunten gelijk een voorlopige eerste plaats in het klassement opleverde. Het springparcours en de fraaie cross leverden geen problemen op en geen extra strafpunten, wat betekende dat ze in het eindklassement ook als eerste eindigde! Anouk, gefeliciteerd!
Een samenvatting van haar wedstrijd kun je zien via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=MqwKKViZi_A
 
Ook Hilde Geerts nam deel in Nokere met haar paard Wacordia. Deze combinatie kwam aan de start in de klasse Mc. De dressuur leverde met 51,3 strafpunten een voorlopige 8e plaats op. In het springparcours kwamen er 5 strafpunten bij door een balkje en tijdsoverschrijding. De cross ging fijn, helaas hadden ze een langsloper op een schuine haag. Totaal eindigde Hilde op een 16e plaats. Wel was ze erg tevreden over Wacco.
Hilde, netjes gedaan!

Hilde Geerts met Wacordia
 

 

Afvaardiging Brabantse Kampioenschappen

In het weekend van 16 een 17 juli vinden de Brabantse Kampioenschappen plaats. Onze vereniging had 3 kringkampioenen, namelijk Fleur Hovers in het B springen en Anouk Schreurs in het ZZ springen. Ook werd het Z viertal begeleiding van Evi Ansems Kringkampioen Dames, van harte gefeliciteerd!

Naast bovenstaande leden zijn ook de volgende leden afgevaardigd naar de kampioenschappen:
- Amy van Kuijk met Amity L1 dressuur
- Sabien Verheijen met Athene Z2 dressuur
- Anouk van Gerven-Verwer met Carea Fortuna L springen
 
Fleur Hovers met Edson H en Kylianne Wouters met Caritana Z staan eerste reserve en maken dus nog kans opgeroepen te worden.
 

Uitslagen pony's diverse wedstrijden 

Afgelopen weekenden zijn er diverse wedstrijden verreden door onze ponyruiters. Helaas konden de uitslagen niet eerder verwerkt worden, dus vandaar nu een update van deze wedstrijden: 

Indoor Oosteind 

Ook voor de ponyruiters wordt er jaarlijks het concours ' Indoor Oosteind' georganiseerd. De prijswinnaars van de verschillende rubrieken mogen terugkomen in de finale waar er mooie prijzen zoals rijlaarzen e.d. gewonnen kunnen worden. Vanuit onze vereniging streden er diverse ponyruiters mee in zowel het springen als in de dressuur. In de dressuur reed Isa Smans met Wardje mee in de klasse L2. Zij wist hier 172 punten te scoren en een 13e plaats. Jay Coolen had maar liefst 3 ijzers in het vuur. Conquista liep in het L1 naar een 4e plaats met 195 punten en Jay wist hiermee in de prijzen te vallen. Zilhouettes Campagne De Luxe liep naar een 13e plaats met 172 punten in de klasse M1 en in de klasse M2 wist hij met Franco 166 punten te scoren. 

In het springen kwam Isa Smans wederom aan de start, ditmaal met Carnagh Earl. In de klasse L werden er 12 strafpunten genoteerd en een 36e plaats. Ook Caroline Verweijmeren reed mee in de klasse L en wist 8 strafpunten te noteren en een 34e plaats. In de klasse M hadden we 2 leden. Fleur Hovers met Fast and Furious noteerde 4 strafpunten en een 30e plaats en Sammy-Jo Smit met Jacky legde het basisparcours foutloos af. In de barrage werden er helaas 8 strafpunten genoteerd, wat een uiteindelijke 18e plaats betekende. In het Z had ze meer geluk met Sudden. Met een foutloos basisparcours en foutloze barrage werd er beslag gelegd op de 3e plaats en viel ze in de prijzen. Ook werd hiermee een startplaats voor de finale behaald. Met Manchester werden er in het basisparcours 12 strafpunten genoteerd. 

In de uiteindelijke finale konden er punten bij elkaar gesprongen worden. Sammy-Jo wist 270 punten bijeen te sprokkelen en dit betekende een uiteindelijke 10e plaats. Sammy-Jo, gefeliciteerd! 

Selectiewedstrijd bij Manege Thielen. 

In Tilburg werd alweer de derde selectiewedstrijd verreden. Isa Smans en Jay Coolen kwamen hier aan de start. Isa reed 165 punten bij elkaar met Wardje in de klasse L2. Jay had zijn 3 pony's weer bij en hier kwamen de volgende resultaten uit voort: Conquista liep in het L1 naar een 3e plaats met 195 punten, Zilhouettes Campagne De Luxe liep naar 177 punten in de klasse M1 en in de klasse M2 wist hij met Franco 174 punten te scoren. 


Springwedstrijd bij den Goubergh

Afgelopen weekend werd er in Roosendaal een springwedstrijd voor pony's gehouden. Vanuit onze vereniging namen er diverse leden deel hieraan. In het DL kwam Caroline Verweijmeren met Timmy aan de start. Zij behaalde in het klassieke parcours een 33e plaats en in het 2e fase een 19e plaats.  Isa Smans werd helaas uitgebeld in zowel het klassieke parcours en in het 2e fase met Carnagh Earl. Sammy-Jo Smit had 3 ijzers in het vuur. In de klasse Z wiste ze Sudden naar de 5e plaats te rijden en had hiermee prijs. Met Manchester behaalde ze een 6e plaats. In de klasse M startte ze Jacky en wist hiermee een mooie 4e prijs te behalen. Ook Fleur Hovers kwam met Henk in de klasse aan de start en wist met 4 strafpunten een 28e plaats te behalen. 


Uitslagen eerste selectiewedstrijd dressuur

In het weekend van 4 en 5 oktober vond ook voor de ponyruiters de eerste selectie van het winterseizoen plaats in aanloop van de Brabantse kampioenschap. Deze dressuurwedstrijd werd verreden op de mooie accommodatie van mange de vijf eiken te Rijen. Vanuit onze ponyclub kwamen er twee leden aan de start. 

Isa Smans kwam aan de start in de klasse L2 met haar pony Wardje en wist hier een 9e plaats te behalen. Ons lid Jay Coolen had drie pony's bij in 3 verschillende klassen, dus hij had een behoorlijk druk weekend. Hij wist met Conquista in de klasse L1 een 11e plaats te behalen, reed  Zilhouettes Campagne De Luxe naar een 12e plaats in de klasse M1 en Franco naar een 8e plaats in de klasse M2. 

Op naar de volgende selectie op 8 en 9 november bij manege Thielen. 


Voorstellen Fleur Hovers 

Ik ben fleur hovers 14 jaar oud en woon in meersel dreef waar mijn paarden en pony lekker thuis staan, zit in tilburg op het willem 2 college waar ik de topsportklasse 3 havo volg. 

Fast & Furious ( henk)  is mijn 11 jarige D pony (1.47) ruin, Henk springt in de klasse M en van de winter wil ik gaan proberen hem in de klasse Z springen uit te gaan brengen, ook doe ik met hem eventing wedstrijden in de klasse M Ben nu ook volop dressuurlessen met hem aan het volgen, henk vind dat niet echt leuk maar heb dat voor mijn eventing wedstrijden wel nodig. ik les met henk voor het springen  en eventing bij tim lips, en de dressuur bij joyce lenaerts in leende. 

Sir Edson H (edje) een 5 jarige Johnson (1.70) ruin Ik heb ed in maart dit jaar gekregen en rij met hem dressuur nu nog een paar wedstrijden in de klasse L2 en in het winterseizoen wil ik M1 met hem gaan starten, ed is een heel lief paard wat graag wil werken en wil leren en ik hoop met hem veel te gaan bereiken, ik les met hem bij joyce lenaerts. 

Allure, een 14 jarige merrie ( ukkie) van de hengst Hafidoff, (1.65) Uk is een ervaren paard ze heeft ZZ zwaar gelopen en ik start haar in de klasse Z1, alles wat ik van haar leer kan ik straks heel goed gebruiken om Edson weer van alles te leren Ik hoop met haar volgende zomer veel mooie en misschien wel buitenlandse wedstrijden te gaan rijden ook met Uk les ik bij joyce lenaerts. 

Deze zomer heb ik ook gestart met een 10 jarige merrie (1.80) Quidam’s Zahra H (saartje) van de hengst Quidam de Revel, Zahra is ook een ervaren paard waar ik bij de overgang van de pony’s naar de paarden veel van kan leren, ze is wel groot maar enorm braaf, ik heb haar gestart in de klasse B springen en ben zelfs kringkampioen geworden. mijn broer hans is haar nu aan het rijden, 4 werd een beetje veel als je naast het paard rijden ook nog andere dingen wilt doen en op school goed presteren. 

Nederlandse kampioenschappen ponyruiters 

Mooie resultaten van onze ponyruiters op de Hippiade 2014! Anne vd Hoogt behaalde met haar Vitalus B een 17e plaats in de klasse D-M2 met 62%. Sammy-Jo Smit reed mee in de klasse L springen en wist een 22e plaats te behalen.

Dames, gefeliciteerd!
 
Afvaardiging Brabantse Kampioenschappen 

In het weekend van 16 en 17 augustus worden de Brabantse Kampioenschappen verreden in St. Anthonis. Namens onze vereniging kon Lotte vd Hoogt gehuldigd worden als kringkampioen en Anne vd Hoogt, Maud Simons en Sammy-Jo Smit als reserve kringkampioen. Ook het M viertal werd gehuldigd als kringkampioen. 
 
Naast bovenstaande leden, zijn ook de volgende combinaties afgevaardigd:
- Fenne de Bie met Molenaars Mirage C-L1 dressuur 
- Isa Smans met Wardje D-L1 dressuur 
- Lotte vd Hoogt met Joly's Alisha D-L1 dressuur 
- Jay Coolen met Franco E-M1 dressuur 
- Sammy-Jo Smit met Driehoeks Jacky D-L springen 
- FLeur Hovers met Fast and Furious D-M springen 
 
Caroline Verweijmeren, Isa Smans met Carnagh Earl en Sammy-Jo Smit met Manchester staan eerste reserve en maakt hierdoor nog kans om alsnog afgevaardigd te worden naar de Brabantse Kampioenschappen. 
 
Iedereen veel succes gewenst!

Het M pony viertal