Landelijke Ruiters

De vereniging werd officieel opgericht op 3 oktober 1959. Vr die tijd waren er in Chaam ook al hippische activiteiten. Te beginnen met rijvereniging Sint-Anthonius. Deze was voornamelijk actief in de periode van 1945 tot 1952. Op 3 oktober 1959 werd officieel de rijvereniging De Trouwe Kameraden opgericht. De naam is bedacht bij een prijsvraag die gehouden werd onder de Chaamse bevolking.

De Landelijke Rijvereniging is bedoeld voor ruiters en amazones vanaf 14 jaar met een eigen paard. Door de jaren heen kende het ledenaantal een golfbeweging. Momenteel zijn er ruim 50 leden actief in verschillende disciplines. Zo zijn er een aantal eventingamazones en dressuuramazones actief op internationaal en subtopniveau en ook diverse springruiters zijn actief op het hoogste niveau. Naast wedstrijdruiters, zijn er ook recreatieve leden. Er is geen verplichting tot wedstrijden rijden.

 

 
 

Er worden verschillende trainingen aangeboden op de vereniging:

- donderdagavond dressuurlessen o.b.v. Martin Breur
- woensdagavond dressuurlessen o.b.v. Stephanie Verkooijen 
- crosslessen onder begeleiding van Ilonka Kluytmans
- Proefgerichte trainingen door een ZZ-Licht en M-jurylid 

Naast de clublessen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals:

- Bingo
- dressuur clinic
- onderling concours
- sinterklaasactiviteit 
- bosritten 
- vier- en zestal rijden


Ook wordt er soms een beroep gedaan op de leden tijdens de jaarlijkse evenementen, zoals de samengestelde wedstrijd bij 't Zand en het Tuigpaardengala. 

Mochten er vragen zijn omtrent de Landelijke Rijvereniging, dan mag er contact worden opgenomen met Anneke van Engelen via psvdetrouwekameraden@gmail.com.